1 Μήλο την Ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Κατά την μυθολογία τα μήλα είχαν τη γεύση μελιού και θεράπευαν όλες τις ασθένειες. Στην αμερικανική παραδοσιακή ιατρική το μήλο θεωρείται ο «βασιλιάς» των φρούτων, ένας παράγοντας που εξουδετερώνει όλα τα επιπλέον οξέα του σώματος. Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι το μήλο αποτελεί ένα ισχυρό «πακέτο» φυσικών φαρμάκων με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία.

Οι ιδιότητες του μήλου

  • Σταθεροποιεί το ζάχαρο
  • Μειώνει την πίεση
  • Κατάλληλο για την καρδιά
  • Μειώνει τη χοληστερίνη
  • Ο χυμός του εξοντώνει τους μολυσματικούς ιούς
  • Είναι πλούσιο σε χημικά και αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν τον καρκίνο
  • Κόβει την όρεξη
  • 2-3 μήλα την ημέρα μειώνουν την κακή χοληστερίνη LDL ενώ αυξάνουν την καλή χοληστερίνη HDL που προστατεύει την καρδιά. Αυτή η ποσότητα επίσης διατηρεί σταθερό το ζάχαρο του αίματος καθώς μειώνει την πίεση

Μήλο = Ο προστάτης της καρδιάς

Τα φρούτα συμβάλλουν στη διατήρηση του καρδιαγγειακού συστήματος. Σύμφωνα με έρευνες το μήλο περιέχει μία διαλυτή ουσία την πηκτίνη η οποία δρα εκτός των άλλων και κατά της χοληστερίνης και της δυσκοιλιότητας.

Τα μήλα βοηθούν στη μείωση του ζαχάρου στο αίμα 

Αναμφισβήτητα τα μήλα είναι ιδανικά για τους διαβητικούς και για όσους θέλουν να αποφεύγουν την απότομη άνοδο του ζαχάρου στο αίμα. Μαζί με τα φασόλια, τα μήλα ανήκουν στις τροφές που αυξάνουν λιγότερο το σάκχαρο στο αίμα, αυτό σημαίνει ότι παρά τη φυσική περιεκτικότητα του σε ζάχαρη, το μήλο δεν προκαλεί γρήγορη άνοδο του ζαχάρου. Συγκεκριμένα βοηθάει στην έκκριση ινσουλίνης σαν αποτέλεσμα να προκαλεί σταθερή μείωση της χοληστερίνης και της πίεσης.

Τροφή κατάλληλη για τη μείωση του σωματικού βάρους

Επειδή τα μήλα διατηρούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα υψηλά για λίγο χρόνο προκαλούν για μεγαλύτερη διάρκεια το αίσθημα κορεσμού σε σύγκριση με τον χυμό ή τον πολτό τους. Ο χυμός προκαλεί ταχύτερη έκκριση ινσουλίνης και μείωση του ζαχάρου, προκαλώντας ταχύτερα την αίσθηση της πείνας.

Αντικαρκινικός παράγοντας

Τα φρέσκα μήλα βοηθούν την πρόληψη του καρκίνου γιατί περιέχουν χλωρογονικό οξύ και αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν τον σχηματισμό καρκίνου.

Δρα ενάντια στους ιούς και τα κρυολογήματα

Ο χυμός μήλου σύμφωνα με έρευνες έχει ισχυρή δράση ενάντια στα κρυολογήματα. Σε σύγκριση με άλλους χυμούς, ο χυμός μήλου- σταφυλιού και το τσάι προκαλούν εξόντωση των ιών. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι η αυξημένη κατανάλωση μήλων προστατεύει από τα κρυολογήματα και τις ασθένειες της άνω αναπνευστικής περιοχής.